Bruno Čebulj
Krvavška cesta 10
SI-4207 Cerklje
SLOVENIJA
Tel.:+386(0)42522415
Mobi:+386(0)51366592

info@bruno-cebulj.com

 

Dosežki

Važno je sodelovati vendar je vse še toliko lepše, če zmagaš. Na razstavah in tekmovanjih po Sloveniji, na katerih sem sodeloval, sem vedno osvojil kakšno mesto. Naštete so samo pomembnejše razstave na katerih sem tekmoval, ker zaradi velikega pomanjkanja časa ne morem tekmovati na vseh razstavah, ki se odvijajo v Sloveniji.


Slovenija

1996
Moja prva razstava na kateri sem tekmoval je bilo društveno tekmovanje na katerem sem dosegel mesto šampiona med srednjimi papigami 1996 leta.
Nato pa še 6. državno tekmovanje v Ljubljani 1996. Dosegel sem 2 drugi mesti in 1 tretje mesto med skobčevkami.

1997
Na 7. državnem tekmovanju v Novi Gorici 1997 sem dosegel eno tretje mesto.

1998
Leta 1998 na društvenem tekmovanju sem imel mesto šampiona med velikimi papigami z lutino indijskim aleksandrom.
Na 2. slovenskem odprtem prvenstvu papig standard v Zagorju ob Savi sem dosegel eno tretje mesto, dve drugi mesti in eno prvo mesto.

1999
1999 na društvenem tekmovanju sem z doma vzgojenim liščkom osvojil mesto šampiona v razredu favna Evrope.

2000
Doseženo eno tretje in eno drugo mesto na 1. odprtem prvenstvu mladih standard papig leta 2000 v Grižah.

2001 - 2003
Zaradi pomanjkanja časa, ki je potreben za pripravo razstavnih ptic in samega termina razstavne sezone na slovenskih razstavah nisem utegnil več razstavljati.

2004
Povratek nazaj! Na 7. slovenskem odprtem prvenstvu papig standard v Trbovljah sem bil opažen. Osvojil sem - Najlepša ptica razstave in Najlepša ptica med mladimi pticami s špangel cimet svetlo modro samico. Zanjo sem prejel dva pokala. Dobil sem še eno zlato, eno srebrno in eno bronasto medaljo. Ta samica je bila samo en teden prej na evropskem tekmovanju v Karlsruhe v Nemčiji najlepša ptica med špangli v skupini A za kar sem prejel tudi pokal.

Na društvenem tekmovanju Najlepša skobčevka s temno zelenim samčkom, vzporedno je potekalo tudi regijsko tekmovanje tam pa sem dobil še dve zlati, eno srebrno in tri bronaste medalje.

2005
Na 8. slovenskem odprtem prvenstvu papig standard v Trbovljah še bolje kot prejšnje leto. Najlepša ptica razstave in Najlepša ptica med mladimi pticami s sivim avstralsko dominantno pisanim samčkom ter Najlepša ptica med starimi pticami s špangel svetlo modrim samčkom. Osvojil sem še štiri zlate in dve bronasti medalji. Ista ptica – sivi avstr. dom. pisani samček je bil samo 2 tedna prej na evropskem tekmovanju v Karlsruhe v Nemčiji Najlepša ptica – evropski prvak v razredu A, pri IG skupinah pa še Najlepši avstr. dom. pisani nasprotni spol med mladimi na celotni razstavi in Najlepši avstr. dom. pisani v skupini A. Za tega samca sem prejel kar štiri pokale.

Žal se je po tej razstavi konec oktobra pojavila epidemija ptičje kuge in vse razstave, sejmi in trgi so v Sloveniji do nadaljnjega prepovedane. Zapora v drugih evropskih državah pa je trajala le do 15. decembra 2005.

2006

Tujina - Nemčija

1999
Kot prvi in edini tekmovalec iz Slovenije sem tekmoval na 15. Evropskem prvenstvu za papige skobčevke v Karlsruhe. Prijavil sem šest skobčevk, eno žal napačno, katera je bila kasneje zaradi tega diskvalificirana in dosegel eno tretje mesto, tri druga mesta in eno prvo mesto. Konkurenca je bila zelo močna saj je tekmovalo 182 gojiteljev iz 9 držav – Nemčije, Belgije, Francije, Nizozemske, Italije, Avstrije, Švice, Slovenije in Češke. Sodilo je 6 sodnikov iz Nemčije, Anglije in Južne Afrike.

2000
Na 16. Evropskem prvenstvu za papige skobčevke v Karlsruhe sem edini iz Slovenije prijavil 10 skobčevk tokrat vse pravilno in osvojil eno četrto mesto, eno tretje mesto, dve drugi mesti in šest prvih mest. Po vrhu sem dobil še bronasto medaljo. Tekmovalo je 171 gojiteljev iz 8 držav - Nemčije, Belgije, Francije, Nizozemske, Avstrije, Švice, Slovenije in Češke. Italijani žal zaradi kokošje kuge niso smeli tekmovati. Sodilo je 6 sodnikov iz Nemčije, Nizozemske in Francije.

2001
Na 17. Evropskem prvenstvu za papige skobčevke v Karlsruhe sem ponovno edini iz Slovenije prijavi 11 skobčevk, žal je ena ptica izgubila rep in bila neocenjena. Zato pa so ostale prejele pet prvih mest, tri druga mesta, eno četrto in eno peto mesto. Tekmovalo je 162 gojiteljev iz 8 držav - Nemčije, Belgije, Francije, Nizozemske, Avstrije, Švice, Slovenije in Češke. Sodilo je 6 sodnikov iz Nemčije, Nizozemske, Južne Afrike in Francije.

2002
Temperature na 18. Evropskem prvenstvu za papige skobčevke v Karlsruhe so bile skoraj tropske. Prijavil sem 9 ptic in od teh so osvojile sedem prvih mest, eno tretje in eno sedmo mesto. Povrhu tega pa sem ponovno dobil bronasto medaljo. Tekmovalo je 153 gojiteljev iz 9 držav - Nemčije, Belgije, Francije, Italije, Nizozemske, Avstrije, Švice, Slovenije in Češke. Sodilo je 6 sodnikov iz Nemčije in Nizozemske.

2003
No, ker smo lani trpeli visoko temperaturo pa je bila le ta letos še višja, vse razstavne dni 19. Evropskega prvenstva za papige skobčevke v Karlsruhe so izmerili tropsko temperaturo nad 40 stopinj Celzija. Povem vam, da je takšna vročina ubijalska, v senci kar teče od človeka kot, da bi se polival z vodo. Ker je bilo vroče že od pomladnih dni so ptice kar dobro prenašale vročino, seveda se je to poznalo na njihovem perju. Izmed 100 skobčevk sem doma izbral 16 ptic in še te niso bile popolnoma operjene. No do razstave se je število zaradi menjave perja zmanjšalo na 8 in tudi toliko sem jih prijavil. Od teh so osvojile tri prva, eno drugo in štiri tretja mesta. Zaradi velikih problemov Kokošje kuge po Evropi, bi bilo to tekmovanje skoraj odpovedano, vendar se je stanje do takrat umirilo. Posledice pa so se poznale pri številu prijav. Tekmovalo je 133 gojiteljev iz 10 držav - Nemčije, Belgije, Francije, Italije, Nizozemske, Avstrije, Švice, Slovenije, Češke in prvič tudi iz Madžarske. Sodilo je 5 sodnikov iz Švedske, Nizozemske in Nemčije.

2004
Jubilejno 20. Evropsko prvenstvo za papige skobčevke v Karlsruhe je bilo zaradi težav z visoko temperaturo prestavljeno za 6 tednov na konec septembra. Prineslo mi je z 8 razstavljenimi skobčevkami pet prvih in dve drugi mesti, ena ptica žal ni bila uvrščena zaradi težav s perjem. Špangel cimet svetlo modra samica je bila najlepša med Špangli v skupini A za katero sem prejel pokal. Poleg sem ponovno dobil tudi bronasto medaljo.
Tekmovalo je 136 gojiteljev iz 9 držav - Nemčije, Belgije, Italije, Nizozemske, Avstrije, Švice, Slovenije, Češke in Madžarske. Sodilo je 6 sodnikov iz Nemčije, Francije, Švice in Avstrije.

2005
21. Evropsko prvenstvo za papige skobčevke v Karlsruhe do sedaj najboljši rezultati. Prijavil samo štiri ptice s katerimi sem tudi tekmoval. Osvojil sem štiri prva mesta, prejel bronasto medaljo, imel najlepšo ptico – evropski prvak v razredu A, pri IG skupinah pa še Najlepši avstr. dom. pisani nasprotni spol med mladimi na celotni razstavi in Najlepši avstr. dom. pisani v skupini A. za tega samca sem prejel kar štiri pokale.
Tekmovalo je 138 gojiteljev iz 11 držav - Nemčije, Belgije, Francije, Italije, Nizozemske, Avstrije, Švice, Slovenije, Češke, Madžarske in prvič tudi iz Velike Britanije. Sodilo je 6 sodnikov iz Nemčije in Nizozemske.

Žal se je po tej razstavi konec oktobra pojavila epidemija ptičje kuge in vse razstave, sejmi in trgi so v Sloveniji do nadaljnjega prepovedane. Zapora v drugih evropskih državah pa je trajala le do 15. decembra 2005.

2006

Dopisništvo

Pomemben del strokovne literature so revije. Žal v Sloveniji ni nobene takšne revije, ki bi nudila strokovno literaturo gojiteljem. Zato sem bil prisiljen iskati literaturo v tujini. Tako sem bil naročnik kar nekaj strokovnih revij in časopisov, angleških Bird Keeper (m), Cage and Aviary Birds (t), Budgerigar World (m), nemških Wellensittich Magazin (m), Wellensittich Welt (m), AZ-Nachrichten (m). Sedaj sem opustil naročnino za revijo Bird Keeper in časopis Cage and Aviary Birds ker sem se specializiral samo na skobčevke.

Sčasoma sem na razstavah v tujini spoznal urednike revij Budgerigar World, Wellensittich Magazin in Wellensittich Welt. Zelo jih je zanimalo kako je urejeno gojenje ptic v Sloveniji in kakšne načine sojenja ter točkovanja na razstavah imamo. Angleški urednik revije Budgerigar World me je prosil, če bi postal dopisnik za njegovo revijo, ki izhaja v Angliji in je razposlana naročnikom po vsem svetu.

Takoj sem brez odlašanja privolil in postal dopisnik za revijo Budgerigar World.
Napisal sem že različne intervjuje z različnimi gojitelji iz cele Evrope. Vendar je bilo tudi o meni že objavljeno veliko intervjujev in prispevkov v različnih revijah in časopisih po celem svetu.